Καζαμίας 2015 (Part 2)




(Το πρώτο μέρος μπορείς να το βρεις εδώ, αναγνώστη)


Φλεβάρης: Το Κ.Α.Β.Λ.Ι. (με κεντρικό σύνθημα "Χαζοί υπάρχουν") βγαίνει πρώτο κόμμα στις εκλογές, αλλά δεν σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο Γ.Α.Π. αναζητεί συμμάχους στα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή, στα οποία δεν περιλαμβάνονται οι ΑΝ.ΕΛ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ., η ΔΗΜ.ΑΡ. και, οριακά, με 2,95%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τελικά δεν βρίσκεται λύση και προκηρύσσονται νέες εκλογές για τον Μάρτιο. Οι Ατενίστας ανακηρύσσουν επίτιμο πρόεδρό τους τον Μαραβέγια και αρχίζουν να καθαρίζουν μανιωδώς παγκάκια, για να έχει που να φασώσει ο Αρχηγός. Η Κική Δημουλά ξημεροβραδιάζεται σε αυτά τα ίδια παγκάκια, σιγοτραγουδώντας  "που να βρω μια να σου μοιάζει" μήπως και δει από κοντά τον Αρχηγό, ο οποίος την αποφεύγει επιμελώς. Οι ιπτάμενοι αναρχικοί πολλαπλασιάζονται ραγδαία και αρχίζουν να προκαλούν προβλήματα στις απλωμένες μπουγάδες στις ταράτσες των Εξαρχείων.


Μάρτης: Οι εκλογές διεξάγονται μέσα σε κλίμα κατάνυξης που έχουν δημιουργήσει τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία αδυνατούν να πιστέψουν πόσο ευκολόπιστοι είναι οι Έλληνες ψηφοφόροι - ο Γιωργάκης θριαμβεύει ξανά. Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:


1) Κίνημα Αλλαγή Βουλή Λαϊκή Ικανοποίηση (ΚΑΒΛΙ): 24% - 117 έδρες
2) ΣΥΡΙΖΑ : 20% - 56  έδρες
3) Ν.Δ. : 16% - 45 έδρες
4) ΠΟΤΑΜΙ: 14% - 39 έδρες
5) ΚΚΕ: 8% - 23 έδρες
6) Νεοναζί: 7% - 20 έδρες
7) ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 2,99%
8) ΑΝ.ΕΛ : 2,6%
9) ΠΑ.ΣΟ.Κ: 2,5%
10) ΔΗΜΑΡ : 2,4%
11) ΛΟΙΠΑ: 0,5%

Μετά από πυρετώδεις διαβουλεύσεις, τις οποίες από μεριάς ΚΑΒΛΙού αναλαμβάνει ο Τζίμης Πανούσης και ΣΥΡΙΖΑ η Δούρου, τα δύο αυτά κόμματα σχηματίζουν κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον ΓΑΠ και αντιπρόεδρο τον Τσίπρα. Ο Αλέξης δηλώνει ευτυχής για τη συνεργασία, ο αναρχοΓιωργάκης εκμυστηρεύεται στους στενούς συνεργάτες του ότι θεωρεί κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "δεξιά βαρίδια" αλλά κάνει την καρδιά του πέτρα - το διακύβευμα που έχει μπροστά του είναι πολύ σοβαρό: Πρέπει να κυβερνήσει για να καθαρίσει το τιμημένο και ιστορικό του όνομα, να νομιμοποιήσει την κάνναβη και να στείλει τον Βενιζέλο φυλακή (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά). Ο Μπογδάνος αυτοπροτείνεται για πρόεδρος της ΕΡΤ - που εν τω μεταξύ έχει ξανανοίξει, ενώ η ΝΕΡΙΤ κλείνει και οι εργαζόμενοι της στέλνονται σε γκούλαγκ - αλλά ο υπουργός Πολιτισμού Τζίμης Πανούσης απορρίπτει το αίτημα και αντ' αυτού διορίζει στην επίμαχη θέση τον Κοντοπίδη.



Φωτογραφία του νέου Πρωθυπουργού μετά την ορκωμοσία 
του. Στο χέρι του κρατάει τον αντιπρόεδρο Αλέξη


Απρίλης: Η νέα κυβέρνηση προχωρεί απερίσπαστη στο τιτάνιο έργο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, παρά τα προσκόμματα που της φέρνουν διάφοροι Σταθάκηδες και Μητρόπουλοι με τις δεξιές οππορτουνιστικές παρεκκλίσεις τους. Οι βράχοι του σοσιαλισμού Ρέππας, Καχριμάκης κλπ κρατάνε το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας σταθερά προς τα αριστερά. Ζήτημα ανακύπτει με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Γιουροβίζιον, καθώς ο Υπουργός Πολιτισμού Πανούσης είναι ένθερμος υποστηρικτής του θεσμού, σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη κυβέρνηση. Ο ΓΑΠ προκηρύσσει δημοψήφισμα. Για το ζήτημα 'δραχμή ή ευρώ" υπάρχουν έντονες διαφωνίες στους κόλπους της κυβέρνησης, οπότε ο ΓΑΠ προκηρύσσει δημοψήφισμα. Οι χιπστερ κατηγορούν τους κλαρινογαμπρούς ότι τους έκλεψαν τα μούσια, οι τελευταίοι ανταπαντούν "εσείς έχετε κατοχυρώσει τα μουστάκια, παρατήστε μας", και προκαλείται μια κάποια κοινωνική αναταραχή, οπότε ο ΓΑΠ προκηρύσσει δημοψήφισμα. Τέλος ο καιρός είναι εξαίσιος, κάτι που οδηγεί πολλούς να μη θέλουν να μπει ο Μάης. Ο ΓΑΠ το σκέφτεται (για πέντε λεπτά περίπου) και δίνει τη λύση, προκηρύσσοντας δημοψήφισμα - με ερώτημα: "Θέλετε να μπει ο επόμενος μήνας ή να μείνουμε για πάντα στον Απρίλιο;" Σαν ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η τελευταία μέρα του μήνα, εντείνοντας την ήδη μεγάλη αγωνία.


(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...)


Υ,Γ, Αναγνώστη σε περιμένω στις 9/1 στον Σχοινοβάτη και στις 10/1 στο Va.ben.e για να μας μπει καλά η νέα χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου