Δεκάλογος προς Σποράκι.




Λοιπόν σποράκι, σου γράφω όχι επειδή ξύπνησε κάποιο ακατανίκητο πατρικό ένστικτο μέσα μου, αλλά να, διάβασα ένα σχόλιο στο προφίλ μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (μην ανησυχείς, αρχαιολογία πια τώρα που διαβάζεις αυτή την ανάρτηση, υπήρχε παλιά ένα facebook, μη δίνεις σημασία) του τύπου "αν είχες παιδί δεν θα έκραζες τις Απόκριες". Αυτού του είδους τα σχόλια πληθαίνουν τελευταία, ίσως γιατί οι συνομήλικοι μου όχι μόνο έχουν παιδιά, αλλά οι πιο βιαστικοί από αυτούς πάνε και για εγγόνια σε λίγα χρόνια. Οπότε είπα να σου γράψω πέντε πράγματα, να σου μάθω ανάγνωση όταν θα είσαι τριών χρονών (τι εννοείς αναγνώστη "πολύ νωρίς;", γίνεται, ξέρω που σου λέω), να το διαβάσεις, να πατήσεις και από κάτω "είσαι ο λόγος που έχω ίντερνετ" και να πας να παίξεις μετά.

- Πρώτα από όλα, δεν θα βαφτιστείς. Σιγά μην αφήσω κανένα ταυραμπά να αποπειραθεί να σε πνίξει - κολυμβητήριο θα πηγαίνεις από βρέφος γιατί κάνει καλό στο αναπνευστικό αλλά μακροβούτια θα κάνεις μόνο σου, και στην πισίνα, όχι πιεσμένο από κανέναν μουσάτο χαραμοφάη, στη χύτρα του Οβελίξ. Ονοματοδοσία μια βροχερή Τρίτη και πάμε για άλλα.

- Επίσης, θα κάνεις όλα τα εμβόλια. Λυπάμαι που στο λέω, αλλά δεν πονάνε και θα παίρνεις και δωράκι μετά. Οι νεοχίπηδες που δεν κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους γιατί ο εμβολιασμός είναι ένα σατανικό σχέδιο της Νέας Τάξης πραγμάτων και το παιδί έχει φυσικά αντισώματα και όλα είναι μια συνωμοσία μπορούν άνετα να ρισκάρουν να χάσουν το παιδί τους από μια γρίπη. Εγώ εσένα όχι.

- Θα πας σε δημόσια σχολεία γιατί το μεράκι των εκπαιδευτικών του Δημοσίου δεν το βρίσκεις σε κανένα σνομπίστικο ιδιωτικό. Εξάλλου θα είναι πάρα πολλοί οι δάσκαλοι στην οικογένεια για να επιτρέψουν κάτι τέτοιο, ακόμα κι αν το ήθελα, που δεν το θέλω.

- Θα ΤΡΩΣ ΚΡΕΑΣ. Αν θέλεις να γίνεις χορτοφάγο, vegan ή ότι άλλο θα είναι της μόδας τότε, θα μπορείς να το κάνεις μετά τα 12, που θα καταλαβαίνεις τι γίνεται γύρω σου. Το ίδιο αν θέλεις να πιστέψεις σε κάποιο από τα οργανωμένα σχέδια καταπίεσης, χειραγώγησης και ελέγχου του ανθρώπινου είδους που αυτοαποκαλούνται "θρησκείες". Αν βέβαια συμβεί ένα από αυτά τα δύο ατυχή γεγονότα, θα το δεχτώ αλλά θα νιώθω ότι θα έχω αποτύχει σαν γονιός. Όπως και αν γίνεις Ολυμπιακός.

- Δεν ισχύει αυτή η ανεκτικότητα στα πολιτικά - ή μάλλον εξαντλείται στο φασισμό. Αν ποτέ γίνεις νεοναζί σε αποκληρώνω άμεσα (καλά, δεν θα χάσεις και πολλά), και σε διώχνω από το σπίτι. Να είμαστε ξηγημένοι. Αυτό το ακραίο μέτρο δεν θα ληφθεί σε κανένα άλλο νομικό ή ηθικό παράπτωμα, παρά μόνο σε αυτή την έσχατη περίπτωση αυτοεξευτελισμού σου.


Έλα τυχερούλι, απαθανατίστηκες
στο μπλογκ του μπαμπά

- Δεν θα ντύνεσαι τις Απόκριες. Αν η κοινωνική πίεση είναι τόσο μεγάλη και ο φίλος σου ο Κωστάκης θα πάει στο πάρτυ και θες να πας κι εσύ, θα φοράς μια πινακίδα "ο μπαμπάς μου δεν με αφήνει να ντυθώ" και θα πηγαίνεις. Πίστεψέ με, θα είναι η καλύτερη στολή και όποιος έχει αντίρρηση να τον παραπέμψεις σε μένα για τα περαιτέρω. Θα ντυνόμαστε στο σπίτι σε άσχετες με τις Απόκριες περιστάσεις και θα σε αφήνω να με νικάς, καθώς θα είσαι ινδιάνος κι εγώ καουμπόης που ήρθα να σου πάρω τη γη, ή θα είσαι διαδηλωτής κι εγώ μπάτσος, ή θα είσαι πτυχίο κι εγώ Τζήμερος, το έπιασες το νόημα, εγώ θα χάνω πάντα.

- Θα πας πολλά ταξίδια από μικρό αλλά πάντα θα θυμάσαι ότι η καλύτερη παραλία στον κόσμο είναι αυτή της Ζαχάρως - εντελώς αντικειμενικά.

- Θα έχεις μακρύ μαλλί ανεξαρτήτως φύλου γιατί τα σπάνε τα παιδάκια με μακρύ μαλλί (ανεξαρτήτως φύλου).

- Θα δείχνεις ανοχή στις βλακείες των συμμαθητών σου. Δεν θα φταίνε αυτά που είναι ζαβά, εδώ οι γονείς τους ψήφιζαν σε ασύλληπτα ποσοστά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τώρα πια ΣΥΡΙΖΑ. Καλά, μέχρι να πας σχολείο αυτά τα κόμματα δεν θα υπάρχουν πια, εκτός από το ΠΑΣΟΚ που θα υπάρχει για πάντα. Όπως και ο Μητσοτάκης. Ο Κωνσταντίνος.

- Θα σέβεσαι τους γονείς σου και θα αποδεικνύεις αυτό τον σεβασμό με το να  τους αμφισβητείς σε κάθε τι από μια ηλικία και μετά. "Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει". Και στην κόρη, (φαλλοκράτη, μισογύνη, αντιγραφέα του Νίτσε, αλλά παρόλα αυτά μεγάλε) Κρητικέ, και στην κόρη. Το τέταρτο; Να πεις στο παιδί σου "Μην στενοχωριέσαι, αν δεν καταφέρεις να μας ξεπεράσεις. Είναι βλέπεις αυτή η μητέρα σου, που έβαλε ψηλά τον πήχη"


Ορίστε λοιπόν ένας πρόχειρος δεκάλογος. Αύριο θα ψάξω να βρω ένα μαρμαρά και το σαββατοκύριακο έναν καιόμενο κάδο (το μόνο εύκολο στα Εξάρχεια) για να το επισημοποιήσω το πράγμα. Το νου σου.


Υ.Γ. 1 Όχι, δεν περιμένω παιδί, απλά είμαι λίγο βαρυκόκκαλος αναγνώστη.
Υ.Γ. 2 Υπερέβαλα ΛΙΓΟ εκεί με τους vegan και τις θρησκείες και τον Ολυμπιακό. Έπρεπε να υπερβάλλω πιο πολύ. Το βλέπουμε.

4 σχόλια:

  1. Κι αν γινει Ολυμπιακος να το αποκληρωσεις το σπορακι, τι πραγματα ειναι αυτα, και μετα αυτοκτονα κιολας , γιατι ΠΟΣΟ αποτυχημενος πρπει να εισαι για να κανεις ενα παιδι γαυρο. Επισης για τα μαλλια ξανασκέψου το, διότι κολλάει ψείρες.Και ξέρεις αυτές μεταδίδονται και στους μεγάλους..Μάντεψε τι με κέρασε ο ανηψιος μου πριν κανα 2μηνο..μιρακολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. έχεις δίκιο, γράφω και στο δεύτερο υστερόγραφο ότι ήμουν επιεικής ως προς αυτό...Όσο για τις ψείρες I'll take my chances!!

      Διαγραφή
  2. Ξανασκέψου το το "θα σε αφήσω πάντα να νικάς". Αλλιώς θα γίνει σίγουρα ολυμπιακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή